2012. július 31., kedd

Oregánó csokor

A fűszerkertben nagyon egymásra nőtt az oregánó és a citromfű, és hogy ne nyomják el végképp egymást, múlt héten kicsit visszavágtam mindkettőt. Mivel azonban az oregánó éppen gyönyörűen virágzott, nem volt szívem kidobni, ezért csokorba kötöttem, és majdnem egy hétig szépen elvolt az asztalon, pedig a vizét alig (vagy talán egyszer se) cseréltem.
Talán érdemes lett volna kiszárítani is, de megmondom őszintén, ezzel már többször is próbálkoztam, és nem lett olyan íze, mint a bolti oregánónak, az ételeknek is elvitte az ízét, pedig az illata olyan, mint azoké, de valahogy az íze nem, így azt hiszem be fogok szerezni egy új palántát, mert ezt nem tudjuk megenni, viszont annyit használjuk főzéshez, hogy jó lenne egy kis saját is.


2 megjegyzés:

  1. Az enyémnek sem olyan az íze. Nem tudom, mi lehet a gond, napos helyen van, nem öntözve, mégsem. Ha rájössz a titokra, szólj!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki ez a csokor. Ha már enni nem megfelelő, legalább gyönyörködni lehet benne! :)

    VálaszTörlés