… és még a maradékok felhasználásra is nagyon jó. Volt ugyanis
itthon néhány kicsit már ráncos almám, némi Rama, viszont tojás egy
szál se, így nagyon megörültem ennek a receptnek Urban:eve-nél.
Hozzávalók
- kb. 1 kg alma (vagy alma és körte vegyesen, vagy csak körte, szilva…)
- 3 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg hideg vaj (plusz még valamennyi a tepsi kikenéséhez)
- 3 evőkanál cukor (felesben vagy teljesen barnával isteni)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál fahéj
A sütőt 180°C-ra előmelegítem. A tepsimet kivajazom, az
almát (és/vagy körtét) meghámozom, kimagozom, felkockázom, és beleszórom a
tepsibe. Rájuk merem a baracklekvárt, és ugyanazzal a kanállal egy kicsit
átkavarom őket, hogy mindenhol érje a lekvár a gyümölcsöt. A hideg vajat a
cukorral (ízlés szerint nyugodtan lehet több is, én a lekvár miatt nem teszek
bele többet), vaníliás cukorral, fahéjjal és liszttel összekeverem kézzel,
addig sündörgetem az ujjaim között a hozzávalókat, amíg jó kis morzsás nem
lesz. A morzsát rászórom a gyümölcsre, és mehet is be a sütőbe az egész, amíg
pirosas nem lesz a teteje, kb. 25-30 perc.
Előkészítés max. 10 perc,
nekem csak azért volt kicsit több, mert lereszeltem az almát. Sütéssel együtt bő fél óra alatt van egy isteni desszertünk, és még szennyes is alig, mivel a ebben a cuki kerámia formában tök jól lehet tálalni (és egyből megenni isJ). Egyszerűen nagyszerű. és még a 3 éves is evett legalább egy kis gyümölcsöt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése